Caroflex Fékbetétgyár Kft.

Röviden a gyártás folyamatáról:

A dobékbetétek, kapcsolótárcsák és lapszegmensek gyártása hasonló folyamatra épül.

A gyártáshoz saját fejlesztésű és Jurid licensz anyagokat használunk fel.

Az első és egyben a késztermék minőségét leginkább meghatározó lépés, a súrlódóanyag keverése. Ezt az alkotóelemek pontos aránya, azok hozzáadási sorrendje és keverési ciklusa jellemzi, amit szigorú receptúra ír elő, és aminek betartását folyamatosan felügyeljük.

A következő folyamat a keverék formatérbe préselése. A folyamat a meghatározott keverék töltési tömeg, présterhelés, hőmérséklet és ciklusidő paraméterek pontos technológiai felügyelete mellet zajlik.

A kipréselt darabokban még ekkor nem zajlik le a teljes kémiai folyamat, ez a következő lépés, a hőkezelés során fejeződik be. A hőkezelés során pontosan meghatározott ciklusú hőmérsékleti lépcsőkben történik a termékek fűtése. A hőkezelési ciklus szigorú felügyelet mellett zajlik, minden egyes hőkezelési ciklus regisztrátumát rögzítjünk. Ezután a darab már a késztermékre jellemző kémiai, mechanikai és súrlódástechnikai tulajdonságokkal rendelkezik.

A következő lépésben, a kikészítés során a termék geometriáját alakítjuk a késztermék előírásainak megfelelővé. Ezt különböző célberendezésekkel csiszoló, maró, fúró műveletek során érjük el. Természetesen itt is minden előírt paramétert folyamatos ellenőrzés alatt tartunk.

Ezután a darabok cikkszámonként meghatározott feliratozása és csomagolása fejezi be a az előállítási folyamatot.

A súrlódóanyag keverése után a kikevert alapanyagból mintát készítünk, amelyen kémiai, mechanikai és súrlódástechnikai vizsgálatokkal meggyőződünk, hogy az anyag megfelel a rá jellemző szigorú előírásoknak, és az elkészült termék geometriai paramétereit is szigorú végellenőrzésnek vetjük alá. A gyártási, ellenőrzési és minden egyéb folyamatunk a minőségirányítási rendszer szigorú felügyelete mellett zajlik, hogy vevőink megelégedettek legyenek és biztonsággal a fékre léphessenek.

Belsőív csiszolás Méretezés Fúrás