Caroflex Fékbetétgyár Kft.

Röviden a gyártás folyamatáról:

Ezt a termékcsoportot kizárólag a Federal-Mogul Bremsbelag GmbH. által rendelkezésünkre bocsátott alapanyagokból állítjuk elő.

Az első lépésben a hordozó alapfémet készítjük elő. Amenyiben az alaptest gyártási technológiája megköveteli, égetéssel távolítjuk el a felületen található kenőanyagot, majd szemcseszórással tisztítjuk és érdesítjük a felületét.

Ezt követi a préselés, ahol a présszerszám formaterébe helyezzük a típushoz meghatározott fékanyag mennyiséget, majd a présszerszám kialakításának megfelelő mennyiségű hordozó fémet helyezünk a formatérre. A préseléskor az egymás mellett elhelyezkedő hordozó fém alaptesteket összepréseljük a fékanyaggal. A kötést fékanyagtól függően a fékanyag által tartalmazott kötőanyag, vagy egy speciális ragasztófólia biztosítja, amit préselés előtt helyezünk a fékanyag és az alaptest közzé. A folyamat szígorúan előírt présterhelés, hőmérséklet és ciklusidő paraméterek pontos technológiai felügyelete mellet zajlik.

A kipréselt blokk egymás mellett több alaptestet tartalmaz, amelyeket az alaptestre préselt fékanyag tart egyben. Ezeket egy célberendezésben végzett darabolási művelettel különítjük el egymástól.

A darabokat ezután előírt ciklus szerinti hőkezelésnek vetjük alá, ahol kialakulnak a fékanyag végleges kémiai, mechanikai és súrlódástechnikai tulajdonságai, valamint a megfelelő kötés a fékanyag és az alaptest között.

Majd a darabok két oldalát párhuzamosítjuk egy szélességcsiszolási művelettel. A művelet statisztikai folyamatszabályozás mellett történik.

Ezt követően a szélességcsiszolt termék speciális festék bevonatot kap.

A festett terméket ezután egy rádiuszcsiszoló berendezésben csiszoljuk, ezzel állítva elő a betét súrlódó felületén a majdani fékdob átmérőjének megfelelő rádiuszt. Ez a műveletet is statisztikai folyamatszabályzással végezzük.

A befejező lépes a termékek előírás szerinti feliratozása és csomagolása.

A gyártást a minőségirányítási rendszerünk szigorú felügyelete mellett az autógyárak is évente vevői folyamatauditukkal újraminősítik.