Caroflex Fékbetétgyár Kft.

Röviden a gyártás folyamatáról:

Ezt a termékcsoportot kizárólag a Federal-Mogul Bremsbelag GmbH. által rendelkezésünkre bocsátott alapanyagokból állítjuk elő.

A gyártás a fékbetét anyag hordozó alaplemezre préselésével kezdődik. A folyamat szígorúan előírt présterhelés, hőmérséklet és ciklusidő paraméterek pontos technológiai felügyelete mellet zajlik.

A technológiai paramétereket a betétek kompresszibilitási adatainak statisztikai folyamatelemzésével tartjuk optimális értéken. A hordozó alaptest és fékanyag közötti kötést a hordozólemez szabadalmaztatott Metlock® szinterezett kötőfelülete biztosítja.

A préselés után a fékfelületet előcsiszoljuk, majd előírt paraméterek szerint hőkezelésnek vetjük alá a termékeket. Ekkor alakulnak ki a a fékbetétek végleges kémiai, mechanikai, súrlódástechnikai tulajdonságai.

A betétek végleges kompresszibilitási paramétereit statisztikai folyamatelemzéssel minősítjük.

Ezután a végmegmunkálás egy automatizált gyártósoron történik. A megmunkáló soron a betétek fékfelületét hornyoljuk, síkbacsiszoljuk, a hordozó alaplemezt porfestjük, a fékfelületet kezdeti súrlódási tényező növelését biztosító Lasbek® bevonattal látjuk el, kopásjelző furatot készítünk, majd a típustól függő feliratozással fejeződik be a megmunkálás.

Végül a terméket előírás szerint csomagoljuk, potóalkatrészek esetén szerelési anyagokkal látjuk el.

A gyártást a minőségirányítási rendszerünk szigorú felügyelete mellett az autógyárak is évente vevői folyamatauditukkal újraminősítik.